Aylık Arşivler

Aralık 2016

SSD Nedir?

SSD Nedir? SSD (Solid State Disk), klasik depolama ünitelerinin yerine geçerek onlarla aynı işi yapabilen bir tür depolama teknolojisidir. Bilindiği üzere uzun bir süredir bilgisayarlarda kullanılan diskler mekanik ve manyetik…
Daha fazla oku...

Kondansatör Nedir?

Kondansatör Nedir? Kondansatör (capacitor), elektronların kutuplanarak elektriksel yüklerini elektrik alanının içinde depolayabilme özelliklerinden faydalanılarak yalıtkan bir malzemenin iki metal tabaka arasına yerleştirilmesi ile…
Daha fazla oku...

Eprom Nedir?

Eprom Nedir? EPROM (Erasable Programmable Read Only Memory) Türkçesi ile de Silinip Programlanabilir Salt Okunur Bellek, güç kaynağı kapatıldığında bile üzerindeki veriyi saklayabilen bir tür bilgisayar hafıza yongasıdır. Bir diğer…
Daha fazla oku...

Server Nedir?

Server Nedir? Server (Sunucu), herhangi bir ağ üzerinde bir bilgi ya da programı farklı kullanıcı ve sistemlere dağıtan yazılım ya da donanıma verilen genel isimdir. Veri aktarımının sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi ve aynı zamanda…
Daha fazla oku...

Kickstarter Nedir?

Kickstarter Nedir? Kickstarter, pek çok ülkede onlarca kişinin hayatını değiştirmesine katkı sağlayan ve dünyada en fazla adı duyulmuş olan bağış sitelerinden bir tanesidir. Genel olarak bağımsız yapımcıların başvurduğu bu bağış…
Daha fazla oku...

Hosting Nedir?

Hosting Nedir? Hosting (Web Sitesi Barındırma), bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfa, doküman ya da resimlerin internet kullanıcılarının erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır. Kendinize ait bir site kurabilmeniz için…
Daha fazla oku...

VGA Nedir?

VGA Nedir? VGA (Video Graphics Array), Türkçesi ile Video Grafik Dizini, ilk olarak 1987 yılında IBM tarafından geliştirilmiş olan bir görüntü teknolojisidir. VGA girişi ve kablosu sayesinde bilgisayarın grafik kartında yer alan bir…
Daha fazla oku...

Domain Nedir?

Domain Nedir? Domain (Alan adı), internet üzerinde kelime ya da rakamların tescil edildiği isimlerdir. Bir nevi internet üzerindeki kimliği temsil etmektedir. Domainler, dns protokolü ile bir hosting hizmetine bağlanarak ip adresleri…
Daha fazla oku...

Android Nedir?

Android Nedir? Android (Android OS işletim sistemi), kelime olarak pek çok bilim kurgu filminden de hatırlayacağınız üzere insan görünümündeki robotlara verilen bir isimdi. Ancak günümüzde Android Google tarafından geliştirilen ve…
Daha fazla oku...

Wi-Fi Nedir?

Wi-Fi Nedir? Wi-Fi (Wireless Fidelity), Türkçe’de kablosuz bağlantı alanı olarak nitelendirilmektedir. Wi-Fi, akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, dijital ses oynatıcıları ve video oyunu konsolları gibi cihazların…
Daha fazla oku...

AMOLED Nedir?

AMOLED Nedir? AMOLED (Aktif Matrisli Organik LED), adından da anlaşılacağı üzere organik LED’lerden yani OLED’lerden üretilen ekran türüdür. Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan bu ekran türünün zaman içerisinde LED, LCD ve OLED…
Daha fazla oku...

Drone Nedir?

Drone Nedir? Drone (İnsansız Hava Aracı), uzaktan kontrol edilebilen, pilotsuz hava aracı ya da misili anlamına gelmektedir. Bir zamanlar askeri amaçlar ile üretilen bu insansız hava araçları, teknolojinin gelişmesi ile birlikte…
Daha fazla oku...