Facebook ve Twitter’a Erişim Yasağı Mı Geldi?

Bugün, Ankara’da meydana gelen patlama sonrası basın yasağı getirildi ve yasaktan sonra Facebook ve Twitter’a erişimde sorunlar meydana geldi.

basın

Bugün akşam saatlerinde Ankara’nın Devlet Mahallesi‘ndeki askeri lojman bölgesinde meydana gelen patlamadan sonra yayın yasağı getirildi. Patlamanın lojman bölgesindeki askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldiği öğrenildi. Son gelen bilgiler arasında 28 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yaralı olduğu yer alıyor.

Yaşanılan talihsiz olaydan sonra sosyal ağlara erişimde sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Facebook ve Twitter’a girmek isteyen birçok kullanıcı girişte problem yaşadı. Bazı sayfalar açılsa da, sitelerdeki aşırı yavaşlık yayın yasağından olduğu düşünülüyor. Bu erişim hatalarının nedeni yoğunluktan kaynaklı mı yoksa bir engelleme mi söz konusu bilinmiyor. Basına getirilen yayın yasağı ile bağlantılı olduğu düşünülen bu durumun amacı; olay yerinin fotoğrafların yayılmasını ve insanların sokağa çıkıp yapılacak protestoler ile olası kargaşayı önlemek olduğu düşünülüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.