TESLA: Bitmeyen Elektronik Çakmak

Sınırsız kullanımı ve hareket ederek şarj olma özelliği ile dikkat çeken elektronik çakmak TESLA, Kickstarter üzerinden bağış kabul ediyor.

Mark F. Pauling tarafından oluşturulmuş olan bu Kickstarter projesi öncelikle küçük bir deney olarak yola çıkmıştı. Pauling, projenin ilk denemesini yine Kickstarter’da yaparak küçük hedefine ulaşmayı başarmıştı ve elbette ürünü çok daha yükseğe taşıyabileceğine inandığı için projeyi tam gaz devam ettiriyor.

Bahsi geçen elektronik çakmak, elektrik kıvılcım sistemini ve elektromanyetik tetikleme sistemini Aluminyum – Magnezyum sıkıştırılmış olan bir kasa içerisinde bir araya getiriyor. Kasanın etrafındaki kauçuk kaplama ile de ürünün hem güvenliği hem de modern bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Çakmağın şarj olması için de sistemde yer alan neodimyum mıknatısların hareketlerinden yararlanılıyor. Bu mıknatıs hareketleri sayesinde elektrik üretiliyor ve böylece çakmağı sallayarak şarj etmek mümkün hale geliyor. Bir sallama hareketi ile de 3 saniyelik bir elektrik kıvılcımı elde edilebiliyor.

Elektrik sisteminin ve kasanın en kullanışlı sayıldığı yerler ise dış etkenlere karşı sürdürülebilen aktiviteler. TESLA, eksi 40 dereceden artı 50 dereceye kadarki sıcaklıkların hepsinde hiçbir sorun yaşamadan çalışabiliyor. Tasarımı ve yapısı itibarı ile de hem darbeye hem de paslanmaya dayanıklı bir hale geliyor. Üzerinde yer alan kauçuk ise toz ve suya karşı IP55w lisanslı bir koruma sağlıyor.

Bu fazlaca ses getiren elektronik çakmak TESLA, Kickstarter üzerinde 5 bin dolar değerinde bir hedefe sahip. Projenin bitimine tam 31 gün kala, bu hedefin 19 bin dolar üstüne çıkılmış. Ürüne kavuşmak isteyenlerin yapması gereken en küçük bağış ise 25 dolar olarak belirlenmiş.

Yapılan açıklamalara göre bu ürünün benzersiz olduğu ancak elbette üretiminin ucuz olmadığı dile getirildi. Ancak yapılan bağışlar ve diğer destekler sayesinde beklentilerin en iyi şekilde karşılanacağının da altı çizildi. Teknolojinin bizlere sunmuş olduğunu bir diğer etkili buluş olan TESLA’nın durumu bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.