Sahte Hafıza Kartı Nasıl Anlaşılır ve Test Edilir?

Sahte Hafıza Kartı Nasıl Anlaşılır ve Test Edilir?

MicroSD kartları, verilerimizi saklama ve taşıma şeklimizi değiştirdi. Sahte hafıza kartları, düşünürseniz inanılmaz bir icat. 16 GB veya 32 GB dahili belleğe sahip bir telefon bugünlerde yeterli değil, birinin müzik, resim ve diğer önemli verileri depolamak için her zaman daha fazla saklama alanı olması gerekir. Mütevazi microSD kart, baş parmağınızın tırnağından daha büyük olmayabilir, ancak Kraliçenin tam diskografisinden, Big Bang Teorisinin veya bir dizinin tüm bölümlerine kadar çok miktarda veri depolayabilir. Ve tüm bu bilgilere anında telefon veya tablet üzerinden erişilebilir. İstediğin zaman ve istediğin yerde!

Sahte microSD kartlar, öte yandan heyecan verici değil. Onlar kötü bir yatırımdır, kullanmaları risklidir ve en önemlisi, verilerinizi sonsuza kadar kaybetmenize neden olabilirler. Ne yazık ki, bu mükemmel kartları neredeyse gerçeğinden ayırmak mümkün değil. İnandırıcı ambalajlarla geliyorlar ve tanıdık marka isimleri altında etiketlenmişlerdir: Samsung, Kingston, SanDisk gibi birkaç isim çok sık rastlanan imitasyon markaları.

Teknik olarak, sahte ve gerçek microSD kartlar arasındaki fark nedir?

Bugünün sahte microSD kartlarının hepsi reklamı yapılana göre çok daha az gerçek saklama alanına sahiptir. Örneğin, bir kartta 8GB’lık gerçek depolama alanı olabilir, ancak bunun üzerindeki etiket 64GB’lık olarak basılmıştır. Daha kötüsü, aygıtınızın bir 64GB kart olarak da “görebileceği” anlamına gelir – ürün hataları yaygın bir uygulamadır ve bunun olmasına izin verir. Aslında, cihazınız mevcut olmayan yayınlara veri yazmayı deneyebilir ve deneyecektir . Bu, mevcut verilerin üzerine yazılır veya bir hata ile sonuçlanır. Her iki durumda da, verileriniz geri döndürülemez şekilde bozulabilir.

Tüm bunların üstüne sahte microSD kartların veri okuma ve yazmada yavaş olması ayırt etmedeki en önemli nokta. Çok acı verici olabilirler, böylece bir telefonun performansı üzerinde ciddi bir etkisi olabilir ve gecikmeye veya çökmesine neden olabilirler. Cihazınızda bu semptomlar varsa, içindeki microSD kartın orijinal olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı biraz sonra göstereceğiz.

Sahte microSD kartlar nasıl gözükür?

Sahte bir microSD kartın yanı sıra paketleme, gerçeğinden farklı bir tasarımı olması çok yaygındır. Ancak bunlar tam bir neden olmuyor çoğu zaman. Pakette bulunan baskılar görünüyorsa ve logolar doğru görünmüyorsa muhtemelen sahte bir şeye bakıyorsunuz demektir. MicroSD kartındaki metin yanlış hizalanmış veya zayıf yazdırılmışsa, büyük ihtimalle sahte olacaktır. Ürünün fiyatı doğru olamayacak kadar iyi ise, o zaman – tahmin ettiniz – elinizde bir sahte olması muhtemeldir.

Sahte bir microSD kartı almayı nasıl önleyebilirim?

Akıllı telefon aksesuarlarınızı tanınmış bir perakende zincirinden satın almak akıllıca bir önlem olacak. Saygın bir çevrimiçi elektronik mağazadan alışveriş yapmak da güvenli bir tercihtir. Bununla birlikte, eBay’e ya da AliExpress gibi Çin meslektaşlarına giderseniz sahtekarlık yapmak kolaydır.

Yerli alışveriş sitelerini düşündüğümüzde ne yazık ki sahte kartları -kendilerinin haberleri olmadığı düşünmek istiyoruz- kendileri de satabiliyor. Satıcısına güvendiğiniz sitedeki ürün yorumlarını incelemek ve yapılan değerlendirmeleri göz önünde bulundurmanız iyi olacaktır.

MicroSD kartımın sahte olup olmadığını nasıl kontrol ederim?

MicroSD kartınızın orijinal olup olmadığını kontrol etmek için kolay bir yol var. Bir Android telefonunuz veya tabletiniz varsa, Play Store’a gidin ve SD Insight’ı indirin (sağda resim). Cihazınıza yüklenen microSD kartı ile ilgili ayrıntıları listeleyen ücretsiz bir uygulamadır. Gerçek microSD kartlar, üreticileri de dahil olmak üzere listelenmiş veriler içerir. Sahte ürünler, diğer taraftan, üretici ismi belirtilmeyecektir.

Fakat SD Insight güvenilir bir yazılım parçası iken, var olan her karttaki verileri okuyamayabilir. Dolayısıyla, microSD kartınızı uygulamaya güvenmeden test etmek için verileri doldurmanız yeterlidir. Bir sürü dosyayı microSD kartınıza kopyalayın ve mümkün olduğunca doldurun. Veya microSD kartı depolama konumu olarak ayarlanmış olarak telefonunuzu kullanarak bir test videosu kaydedin. Kartınız neredeyse veya tamamen dolduğunda, üzerine koyduğunuz verilere erişilebilir olup olmadığına bakın. Hata alırsanız yapmanız gereken en iyi şey, o microSD kartını bir daha  kullanmayı unutmanızdır.

SD Insight’ı Play Store’dan indirmek için tıklayın.

2 Yorumlar
  1. kejder diyor

    android 7.0 sonrası uyumlu değil 🙁

  2. nuh diyor

    Bir sd kartın sahte olduğunu bu kadar basit bir yöntemle anlan 64 ise 59.6 gösterir eğer 62 falan gösterirse sahtedir bu kadar basit 32 gb 29.8 gb gösteririr 30 falan gösterirse sahtedir 16 gb 14.9 gb gösterir X GB *1000*1000*1000/1024/1024/1024= Y GB yani 128 GB sd kart için 128*1000*1000*1000/1024/1024/1024=119.20 GB gösteririr 119.20 üstü bir alan gösterirse sahtedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.