Android Bildirim Sorunları Nasıl Çözülür?

Akıllı cep telefonlarına bildirimlerin geç gelmesi son dönemin en büyük sorunlarından bir tanesi haline geldi. Özellikle Android bildirim sorunlarını fazlaca yaşıyor. İşte bu sorun için izleyebileceğiniz yollar!

android-bildirim

Günümüzde e-mailler, sosyal ağlar ve haberler sık sık kontrol edilen içerikler haline geldi ve uygulamalar sayesinde bu içerikleri akıllı cep telefonları üzerinden hem kolay hem de hızlı bir şekilde takip etmek mümkün. Ancak son dönemlerde kullanıcılar bu bildirimleri geç almaya başladı ve bu da büyük bir sorun haline geldi.

Özellikle Android işletim sistemi ile çalışan akıllı cep telefonları bu hususta büyük sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Android bildirim sorunu özellikle telefonun Wi-Fi ağına bağlı olması durumunda yaşanıyor. Bu sorunun yaşanması bildirimlerin geç görülmesine ve dolayısıyla da zaman kaybına sebebiyet veriyor.

Güç tasarruf moduna dikkat!

Huawei, Sony, HTC ve Samsung gibi birçok akıllı cep telefonu üreticisi telefonları ile birlikte kullanıcılarına uzun ömürlü pil olanağı sunmak istiyor ve bunun için de çeşitli şekillerde güç tasarruf modları geliştiriliyor. Telefonun şarjı azaldığında bu özellik her ne kadar hayat kurtarıcı bir nitelik taşısa da ne yazık ki büyük bir problemi de beraberinde getiriyor.

android_bildirim

Kullanıcılar genellikle pilin daha uzun ömürlü olması açısından telefonlarını sürekli olarak güç tasarruf modunda kullanıyor. Ancak bu mod ile birlikte arka plan verileri de kısıtlanıyor ve telefonun ekranı açılana kadar bildirimlerden haberdar olunamıyor. Hatta bazı cep telefonlarında güç tasarruf modunun kullanımı ile sosyal medya uygulamalarından gelen bildirimlere bu mod kapatılana kadar ulaşmak mümkün değil. Yani bildirimler telefon ekranına gelmiyor.

Arka plan uygulamalarının hepsini kapatmayın!

Telefonun arka planında çalışan uygulamaları kapatmak neredeyse her kullanıcının alışkanlığı haline geldi. Bu uygulamaların kapatılması ile telefonun rahatladığı ve belleğin de boşaldığı düşünülüyor. Ancak ne yazık ki bu işlem sonrasında telefon her ne kadar hızlanmış gibi görünse de arka planda bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Messenger, Facebook ve Skype gibi uygulamalar aniden kapatıldığında arka planda bazı hatalar meydana gelebiliyor ve bu nedenle de Android bildirim gecikmeleri sorunu yaşanabiliyor. Bu durumda arka plandaki tüm uygulamaları kapatmak yerine aktif olarak kullanılmayan uygulamaların kapatılması daha doğru bir hamle olabilir.

Google Cloud Messaging aktif olmalı!

androidbildirim

Gmail, Facebook, Hangouts ve Whatsapp gibi birçok uygulama bildirim alma ve gönderme işlemlerini Google’ın Cloud Messaging servisi ile gerçekleştiriyor. Android telefonlar da bildirimlerin alındığından emin olmak adına belirli aralıklar ile GCM’ye uyarı gönderiyor ve böylece bildirimler arasındaki bağlantının kopmamasını sağlıyor.

Ancak bu noktada da ciddi bir sorun mevcut. Android telefonlar GCM’yi kablosuz ağ bağlantısında 15 dakikalık, mobil veri bağlantısında da 28 dakikalık aralıklar ile uyarıyor. İnternet sağlayıcıları ise genelde 20 dakika boyunca boşta olan bağlantıyı kesiyor ve bu nedenle de telefonun ekranı açılana kadar veri bağlantısı olmuyor. Böylece GCM de uyarılmıyor ve bildirimler gelmiyor.

android-bildirim-

Bu sorunun çözümü için de telefonun root’lu olması gerekiyor. Bu noktada Google Play Store üzerinde bulunan ve andQlimax isimli bir geliştirici tarafından hazırlanmış olan Push Notifications Fixer yazılımını kurarak açılış ekranına gelen uyarı kabul edilerek uygulamaya yetki vermek mümkün. Uygulama ekranında yer alan Mobile heartbeat internal bölümünden de istenen aralıklarda iletişim sağlanabiliyor.

Bu noktada Android bildirim sorunu yaşamamak adına bu sürenin 5 dakikaya indirilmesi tavsiye ediliyor. Böylece 5 dakikada bir telefon ile GCM arasında iletişim sağlanabilir ve bildirimlerin gecikmesi önlenebilir.

Tüm bu çözüm yollarını kullanarak Android bildirim sorunlarınızın önüne geçebilir ve zaman kaybı durumuna da veda edebilirsiniz. Ancak şunu da unutmayın ki root yaptığınızda telefonunuz garanti kapsamı dışında kalacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.